ADVOKATFIRMAET STRAUSS & GARLIK står til din rådighed, hvis du står overfor en sag om tvangsfjernelse. Hvis du vil vide mere om dine rettigheder, og om processer som fx en forældreevneundersøgelse, så læs med hed.

Sag om tvangsfjernelse

Når kommunens Børn- og Ungeudvalg træffer en beslutning om, at et barn mistrives tilpas meget i sit hjem, kan de starte en sag om tvangsfjernelse af barnet. Hvis du er barn eller forældre i sådan en sag, så har du ret til gratis advokathjælp, så din sag ikke bliver fejlbehandlet. Du har muligheder for at anke sagen, hvis du ikke er enig i kommunens beslutning, og her er det godt at have en juridisk ekspert ved sin side, hvis opgave er at få alt frem i lyset, som kan gavne din sag. Det er typisk meget komplekse sager, som er meget smertefulde for alle parter, og teamet af eksperter hos tvangsfjernelse.com har mange års erfaring med at arbejde for barnets bedste i sådanne sager. En tvangsfjernelse kan kun træffes i tilfælde af, at der er en alvorlig risiko for at barnet tager skade af at bo i hjemmet, men kommunens metoder til at undersøge sager som dette er ofte meget forskellige, og nogle gange er kravene til omfanget af fx forældreevneundersøgelser meget små. I en sag om tvangsfjernelse er det vigtigt at kende sine rettigheder, og det kan advokaterne hjælpe dig med, så din sag bliver retfærdigt behandlet og så ingen forkerte beslutninger træffes.

Forældreevneundersøgelse

Hvis kommunens Børn- og Ungeudvalg indleder en sag om en eventuel tvangsfjernelse i din familie, så bliver der ofte foretaget en forældreevneundersøgelse, som har til formål at undersøge, hvor vidt i egner jer som forældre for jeres barn. I de respektive kommuner er kravene til omfanget af sådan en undersøgelse dog enormt forskellige, og nogle gang meget små, så hvis du mener at udfaldet af jeres forældreevneundersøgelse ikke er retfærdigt, så kan du anke sagen ved hjælp af din advokat. Du har nemlig ret til gratis advokathjælp i alle sager om tvangsfjernelse, og her står ADVOKATFIRMAET STRAUSS & GARLIK til rådighed med et helt team af 6 eksperter.