KreativGarn.dk er en virksomhed, der går op i bæredygtighed og brug af naturlige materialer. Her finder du det fineste økologiske uldgarn fra luksus brands som Manos del Uruguay, så du kan få kvarterets blødeste sweater, som nemt hjælper dig igennem de kølige efterårsaftener og snefulde vintermåneder.

Strik bløde sweatre med garn fra Manos del Uruguay

Manos del Uruguay garn er produceret af den sydamerikansk garnproducent af samme navn, som har eksisteret siden 1968. Formålet med virksomheden, er at forbedre Uruguays landsbykvinders livskvalitet ved at tilbyde dem arbejde. Manos del Uruguay er medlem af World Fair Trade Organization og går i høj grad op i miljøet og bæredygtighed, når det kommer til fremstilling af garn. Garn fra Manos del Uruguay er håndfarvet, hvorfor der kan forekomme farvevariationer. Dette gør dog også, at du får et helt unikt strik, når du bruger Manos del Uruguay garn. De små farvepartier i garnet fra Manos del Uruguay indfarves i brændefyrede kedler, hvorfor faktorer som det lokale vand, vejr og årstiden har indvirkning på garnets nuancer. Dette skaber unikke farvekombinationer i de smukkeste farver og meleringer, og det er en af hovedårsagerne til, at Manos del Uruguay garn er så populært.

Bæredygtigt økologisk uldgarn til skarpe priser

Hos KreativGarn.dk finder du økologisk uldgarn i skøn kvalitet til gode priser. Garnet består af naturlige materialer, og der er stor fokus på bæredygtig fremstilling under fairtrade-vilkår. Forhandleren sælger primært økologisk uldgarn, men dette er ikke et kriterie – din komfort er i fokus, og garnet skal derfor være behageligt at strikke med. Gør brug af mængderabatten og få lækkert økologisk uldgarn fra flere forskellige mærker. Køb for eksempel det økologiske uldgarn Echo fra Sasia, som er sammensat af 70% uld og 30% alpaca. Denne sammensætning giver det økologiske uldgarn et chunky look, som egner sig perfekt til vamsede sweatre o.l. på større pinde. Køber du uldgarn fra Noro, er du garanteret et produkt som er godt for dig, såvel som miljøet. Stifteren bag Noro, Eisaku Noro, holder meget af naturens ensartethed og besluttede at bringe denne med ind i garnet. Dette gøres for eksempel ved at bruge forskellige længder og tykkelser af uld for at skabe struktur i garnet, samt ved at fremstille uldet ved brug af håndkraft og gamle spinde maskiner. Det gør at de naturlige uldfibre ikke overbehandles, som garanterer en fantastisk kvalitet. Urenheder fjernes ligeledes ved håndkraft og uden brug af kemiske behandlinger, hvorved det er økologisk uldgarn, der er både sundt og miljøvenligt. Når ulden behandles med varme og friktion, svækkes fibrene i garnet, og minimering af denne form for behandling bibeholder dermed den kraftige struktur. Uldgarnet fra Noro kommer fra økologiske farme i bl.a. Sydafrika, Australien og Falklands øerne.